Две нови звена открива Siemens AG в България. Хъбовете, които ще бъдат

...
Две нови звена открива Siemens AG в България. Хъбовете, които ще бъдат
Коментари Харесай

Siemens AG отваря два нови хъба у нас

Две нови звена открива Siemens AG в България. Хъбовете, които ще бъдат част от посоки Дигитализирано произвеждане и Процесни промишлености и задвижвания, ще бъдат ситуирани във Варна и София и се чака да стартират работа напролет. 

„ Решението на компанията-майка да избере България за локация на новите структури отразява имиджа на страната ни като привлекателно място за бизнес и развойна активност ”, изяснява Теодор Маринов, началник на двете посоки в Siemens България. „ В момента сме в развой на търсене на фрагменти за двете нови звена, които се чака да стартират работа напролет на 2018-та ”, прибавя той.

Във Варна ще проработи инженерингов хъб за обслужване на  автомобилната промишленост, като в него ще се създават и внедряват системи за произвеждане и автоматизация. Освен планиране и модернизиране на такива системи според стандартите на производителя, инженерите ще се занимават и с консолидиране на място и пуск на софтуера, както и със задвижвания за индустриалните роботи в автомобилните фабрики.

„ Голяма част от водещите немски производители на коли употребяват системи, основани на съставни елементи и контролери на Siemens ”, показва инж. Маринов. „ Страната ни разполага с нужните фрагменти с висока техническа подготовка, с цел да можем да отговорим на техните условия ”.

За Варна направлението търси инженери в областта на автоматизацията, като изискванията са те наложително да владеят британски език, а немският е преимущество. Те ще преминат през особено образование, което да подсигурява, че хъбът ще дава услуги от международна класа. На този стадий се планува екипът да наброява 12 души, като се чака техният брой да бъде повишен след това.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР